Wakker worden

Wie ben ik?

fotojohancanada_medNa een ontmoeting met Ton Lathouwers (zenleraar) ben ik 25 jaar geleden beginnen mediteren. Op uitnodiging van professor Mark Williams (Oxford) ben ik opleiding gaan volgen om mindfulnesscursussen te kunnen geven (Teacher Development Intensive, gegeven door docenten van aandachttraining door senior trainers van het Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical Center)

Sinds 2001 geef ik zo’n 3 mindfulnesscursussen per jaar.

Ik ben Master in de Klinische Psychologie (en ook in de Rechten). Ik werk al meer dan 25 jaar als psycholoog en psychotherapeut. Als psychotherapeut ben ik breed opgeleid (narratieve therapie, cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, systeem- en ervaringsgerichte psychotherapie) en geef ik ook zelf opleiding, en hou ik een blog.

Belangrijke inspiratie voor mijn psychotherapeutisch werk zijn mijn partner en collega Inge Van Ranst en de mensen die ik ontmoet in het kader van mijn werk.

Samen met de hooggeleerde en lieve Dirk Hermans heb ik een boek geschreven over cognitieve gedragstherapie bij depressie. Ik heb ook een bijdrage geschreven over terugvalpreventie bij depressie in het zelfhulpboek ‘Je kan anders’.

Meditatie- en mindfulnesspraktijken zie ik als praktijken die zinnig kunnen zijn voor mensen. Ze kunnen onze levenskwaliteit ondersteunen. Ik heb geen enkele neiging om van mindfulnessideeën en -praktijken een godsdienst te maken.

Info volgende cursus?

Wil je een mailtje wanneer een nieuwe mindfulness cursus doorgaat?

Je kan je steeds uitschrijven. Geen spam. Powered by ConvertKit