Wie ben ik?

Na een ontmoeting met Ton Lathouwers (zenleraar) ben ik beginnen te mediteren. Op uitnodiging van professor Mark Williams (Oxford) ben ik opleiding gaan volgen om mindfulness-cursussen te kunnen geven (Teacher Development Intensive, gegeven door docenten van aandachtstraining door senior trainers van het Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical Center)

Sinds 2001 geef ik mindfulness-cursussen.

Ik ben Master in de Klinische Psychologie (en ook in de Rechten). Ik werk al meer dan 30 jaar als psycholoog en psychotherapeut. Als psychotherapeut ben ik breed opgeleid (narratieve therapie, cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, systeem- en ervaringsgerichte psychotherapie, presentie). Ik geef ook zelf opleiding.

Belangrijke inspiratie voor mijn psychotherapeutisch werk zijn mijn partner en collega Inge Van Ranst en de mensen die ik ontmoet in het kader van mijn werk.

Samen met de hooggeleerde en lieve Dirk Hermans heb ik een boek geschreven over cognitieve gedragstherapie bij depressie. Ik heb ook een bijdrage geschreven over terugvalpreventie bij depressie in het zelfhulpboek ‘Je kan anders’.

Recent heb ik ‘Beste dagboek, schrijven helpt!‘ geschreven.

Een inspirerend citaat? Info volgende cursus?

Wil je een keer per maand een mailtje met een citaat of een artikel (en info over de eerstvolgende mindfulness-cursus)?

Je kan je steeds uitschrijven. Geen spam. Powered by ConvertKit