Wakker worden

Cursussen

 Cursus Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT)

januari-februari 2019, Gent / Drongen

Door Johan Van de Putte

Wat kan je leren in de cursus? 

Je leert allerlei praktijken, ideeën en inzichten die met mindfulness, meditatie en cognitieve gedragstherapie te maken hebben.  Dit kan allerlei vruchten brengen: bv.

 • meer genieten van ‚kleine’ dingen
 • meer controle over piekeren,
 • bewuster leven,
 • ook eens een keer kunnen ophouden met piekeren,
 • bewuste keuzes maken in situaties die je ervoor onderging,
 • sneller belangrijke signalen opmerken bij jezelf
 • goed zorgen voor jezelf
 • beter slapen
 • minder kwetsbaar worden voor herval in depressie
 • beter om kunnen gaan met moeilijkheden en ongemakken

Elke deelnemer haalt er voor zichzelf uit wat hem/haar aanspreekt.

Waar en wanneer:

 • We gebruiken een lokaal in de Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, 9031 Drongen. Voor wegbeschrijving: www.oudeabdij.be.
 • op 8 dinsdagavonden van 19u30 tot 22u:

– 8/1
– 15/1
– 22/1
– 29/1
– 5/2
– 12/2
– 19/2
– 26/2

 • Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen.

Prijs en inschrijving:

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 305. In de prijs zijn het audiomateriaal en syllabus begrepen.

Als je de cursus volgt in de hoop om beter om te kunnen gaan met een bepaald probleem, is het aangewezen om hier op voorhand een gesprek over te hebben. Wanneer je worstelt met een acute depressie is het geen goed idee om deze cursus nu al te volgen. Daar wacht je best mee tot je voldoende hersteld bent.  Je kan contact nemen met de cursusbegeleider op 09 2279537 (tussen 18u15 & 19u).

Volg je de cursus omdat je vroeger te maken gehad hebt met depressie, dan kom je misschien in aanmerking voor een terugbetaling door je mutualiteit. Leden van CM Midden Vlaanderen komen – onder bepaalde voorwaarden – in aanmerking voor een terugbetaling van 75 tot 90% van de kosten. Deze cursus komt hiervoor in aanmerking. Voor meer info, klik hier.

Meebrengen:

Draag gemakkelijke kledij en breng iets mee om op te liggen (yogamatje, deken, …) en een deken om je eventueel mee te bedekken.

Vereiste:

Bij deze cursus is het oefenen tussen de sessies belangrijk. Mindfulness ontwikkel je niet door erover te lezen, denken of horen. Ideaal is om 6 op 7 dagen te oefenen (o.a. meditatieoefeningen m.b.v. CD’s ).

Inschrijven?

Vul je gegevens hieronder in en je krijgt automatisch een mail toe met de betalingsgegevens. (Indien niet: check even bij spam of reclame; of contacteer me op johanvandeputte@me.com.)

Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer

Uw adres

Postcode

Plaatsnaam

[mc4wp_checkbox "Wil je graag op de hoogte gehouden worden van workshops?"]

Johan Van de Putte is psycholoog en psychotherapeut. Hij is, samen met Dirk Hermans, auteur van het boek ‘Cognitieve gedragstherapie bij depressie’ (2004), Houten/Diegem: Bohn Stafleu Van Loghum. Hij heeft opleiding gevolgd in het geven van aandachttraining (Teacher Development Intensive in Mindfulness-Based Stress Reduction & Retreat for Mindfulness Teachers), gegeven door senior trainers van het Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical Center. Hij geeft sinds 2001 mindfulness training. 

Info volgende cursus?

Wil je een mailtje wanneer een nieuwe mindfulness cursus doorgaat?

Je kan je steeds uitschrijven. Geen spam. Powered by ConvertKit